Thursday 31 May 2007

Art(hur) Verona se intoarce cu Street Delivery


N-ai o strada? Pictor Arthur Verona sta iar la dispozitia ta. Trupa de la Carturesti impreuna cu partenerii si colaboratorii sai inchid iar strada si deschid traseul cultural. Anul acesta, intre 1-3 iunie.



Incepind cu ora 16.00 a zilei de vineri, 1 iunie, in spatiul delimitat de Cinema Patria/Libraria Carturesti si Scoala Centrala vor avea loc vernisaje de expozitii de arhitectura in aer liber (TransCentral Urban Bucuresti, PUZ „Traseul cultural Verona”), amplasare instalatie sportiva de agrement, expozitie de amenajare peisagistica a parcului Gradina Icoanei, concert de orga oferit de Biserica Anglicana, instalatie foto in casa memoriala Ion Mincu, proiectii de filme, expozitie de fotografie la Libraria Carturesti, proiecte interactive dedicate Bucurestiului, lansare de carte, street art, workshop-uri de desen, concert fanfara de pompieri, modelaj in lut pentru copii, concurs de idee pentru semnal urban, pictura pe calcan, happening Case Care Plang, propunere de trasee pentru biciclete, arta alternativa etc. Locuitorii Bucurestiului vor putea vizita constructiile monument istoric incluse in Traseul cultural Strada Pictor Verona: Libraria Carturesti (casa Dimitrie Sturdza), Casa Ion Mincu (sediul OAR), Biserica Anglicana, Scoala Centrala, Casa Miclescu


sursa: metropotam.ro


Si noi o sa fim iar acolo, sa mai incingem niste jam sessions!

Batai de strada

Batai de strada: o turma de bivoli, 4-5 lei si 2 crocodili.


Monday 28 May 2007

Rulam!


Filmul 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, în regia lui Cristian Mungiu a castigat Palme d'Or la Cannes!!!

Iar premiul la secţiunea “Un certain regard” a fost castigat de pelicula regretatului Cristian Nemescu (sunet Andrei Toncu), California Dreamin’ (nesfârşit).


Da, filmele romanesti ruleaza!

Wednesday 16 May 2007

Pentru oamenii care au licenta...

In padure...Iepurashul cu laptopul in fata vizuinii scria de zor la licenta. Trece vulpea: "Iepuras, despre ce scrii tu la licenta?". Iepurasul: "Despre cum iepurasii mananca vulpi". Vulpea se tavaleste pe jos de ras: "Hai nu! Fii serios!!!", iepurasul: "Bine, hai in vizuina sa iti arat!". Dupa 2 minute iese iepurasul, isi sufleca mainine, si se pune din nou pe scris.

Trece lupul: "Iepuras, despre ce scrii tu la licenta?". Iepurasul: "Despre cum iepurasii mananca lupi". Lupul pe jos de ras: "Fii serios, ma! Esti nebun? Hai zi pe bune...". Iepurasul: "Bine, hai in vizuina sa iti arat!". Dupa 2 minute iese iepurasul linistit din vizuina si se pune din nou la laptop.

Trece ursul: "Iepuras, despre ce scrii tu la licenta?". Iepurasul: "Despre cum iepurasii mananca ursi". Ursul: "Hahaha!!! Ti-ai gasit!! Cine? Iepurasii sa manance ursi?". Iepurasul: "Bine, hai in vizuina sa iti arat!". Dupa 2 minute iese iepurasul din vizuina, se pune la laptop si continua sa scrie.

Camera se intoarce...incet-incet...se arata vizuina...intra in vizuina....o blana de vulpe....niste osciora de lup si un pic de coada...ceva ce pare a fi blana unui urs...Langa ele un leu, stand impunator.

Concluzia: nu conteza ce tema ai la licenta, conteaza pe cine ai coordonator!

Neintelegeri...

Recent s-a efectual un sondaj pe plan mondial. Intrebarea a fost: "Va rugam sa ne spuneti opinia dumneavoastra in legatura cu lipsa de alimente din restul lumii". Sondajul a fost un esec total:

- in Africa nu stiau ce inseamna alimente

- in Europa de Vest nu stiau ce inseamna lipsa

- in Europa de Est nu stiau ce insemna opinie

- in America de Sud nu stiau ce inseamna va rugam

- in SUA nu stiau ce inseamna restul lumii

Doi atomi

Two atoms were talking:
I think someone stole one of my electrons!
Are you sure?
Yes, I'm positive!

Furnicutza salbatica (1,2,3 si 4)

O furnica vroia sa treaca un rau si fiind mica ii era frica sa nu o ia curentul si sa se inece. Vede un elefant si ii zice:
-Elefantule nu ai putea sa ma treci si pe mine apa ?
Elefantul o ia pe trompa si o trece apa. Furnica spune:
-Elefantule esti cea mai marinimoasa, îndatoritoare, gentila persoana...
-Hai lasa vorba si dezbraca-te !

Un elefant si o furnica petrec o noapte împreuna. A doua zi când se trezeste furnica gaseste elefantul mort. Plina de necaz spune:
-Fir-ar sa fie de treaba, pentru o singura noapte de placere trebuie sa platesc o viata întreaga sapându-i groapa!

O furnica se plimba prin savana. Deodata o balega de elefant cade peste ea. Dupa doua ore reuseste furnica sa iasa:
-Sa fiu a dracului, drept în ochi m-a lovit!

Un musuroi de furnici se bate cu un elefant. Fiecare încearca sa-l muste, sa-l gâdile, sa-l ciupeasca, ma rog, ce poate. La un moment dat una dintre ele ajunge pe gâtul elefantului, iar celelalte disperate încep sa-i strige:
-SUGRUMA-L! SUGRUMA-L!

Gandacelul salbatic

Un tip era exasperat ca avea casa napadita de gandaci. Nu mai stia ce sa mai faca. Afland de necazul omului, un amic il invatza: -Ia o trompeta.suna "adunarea" cheama-l la tine pe Capitanul Gandacilor si ordona-i: LA BUCATARIA VECINULUI, LA ATAC!!!!!!!!!
Si gandacii se vor duce cu totii la vecin si scapi de ei. Zis si facut. Omul executa lucrarea. Da adunarea. Capitanul Gandacilor vine. Asta ii da ordinul. Capitanul: -Am inteles sa traiti! Si toti gandacii pleaca la vecin.
Omul rasufla usurat si mai-mai sa se imbete de bucurie. Dupa doua zile se trezeste la el cu Capitanul Gandacilor: -Sa traiti! Raportez: Am atacat, am cucerit si ne-am intors cu 20.000 de prizonieri!

Puricelul salbatic

Un purice in calduri zareste o elefantica pe marginea unui rau. Repede el sare pe ea dar, in acelasi moment, aceasta este muscata de un crocodil. -Aaaaaaaaaaaa, aaaaaaauuuuu!!!!! La care puricele extaziat : -Asa tarfa, zbiara !!!!!

Monday 14 May 2007

Crimson and Clover

Ma bucur tare ca am gasit-o!

Una din preferatele mele, piese de suflet de prin liceu... Eram prin a zecea si ascultam la radio Oldies Top 20. Si inregistram pe casete BASF. Ce vremuri!