Friday 8 May 2009

Discovering Discovery

Ce mai descoperim pe...Discovery:

Richard Burton
. Nu actorul, ci exploratorul, scriitorul, soldatul, orientalistul, etnologul, diplomatul... Si cate n-a mai fost si ce n-a facut.
A calatorit travestit la Mecca. A tradus "1001 de nopti" si "Kama Sutra". Impreuna cu John Speke au fost primii europeni ajunsi la Marile Lacuri din Africa, in cautarea izvoarelor Nilului si tot impreuna au descoperit Lacul Tanganyika.
A fost capitan al East India Company si a luptat pentru scurt timp in Razboiul din Crimeea. Deci nu mai e de mirare ca vorbea 30 de limbi si dialecte.


Coco de Mer. Lant de magazine erotice de lux, produse eco ;;) Proprietar Sam Roddick, fratele Anitei Roddick, creatoarea The Body Shop. Ca sa vezi, oamenii creeaza o traditie de familie din abordarea placerii pe toate....feţele.
De unde vine numele? Coco de Mer este un palmier (Lodoicea maldivica), al carui fruct poate cantari pana la 30kg si are cea mai mare samanta din regnul vegetal. Mai mult decat atat, la maturitate uriasul fruct arata precum fesele unei doamne...usor aplecata in fata. Marinarii europeni care au ajuns pentru prima data in Seychelles si-au amintit astfel de ce lasasera acasa...

Alternative Miss World. Evenimentul a luat nastere in 1972, din initiativa sculptorului si artistului Andrew Logan. Pentru ca oamenii tind sa se diferentieze tot mai mult, in special prin tinuta de strada, unde Londra exceleaza. Si cum spunea chiar el "Trebuie sa vii cu ceva nou. Acum pana si ciudatii nostri sunt la fel ca ciudatii de oriunde."
Nu conteaza nic varsta, nici sexul, nici chiar frumusetea. Conteaza creativitate si originalitatea tinutei. Si sa ma credeti ca ai ce vedea la acest capitol.
Si unde sa se manifeste acest carnaval flamboaiant daca nu in Londra. Juriul? Staruri rock, artisti si designeri, desigur. Premiul? Coroana si sceptrul din sticla, facute de insusi Logan. Oricum, fiecare participant primeste cadou un accesoriu hand-made facut de un alt participant. Iar prin 1980 s-a facut si un film despre acest Miss World underground.

No comments: