Saturday 29 September 2007

DESANT. Work in progress. Fara punct


Intr-un Bucuresti in care se gasesc mereu bani pentru vreun concurs de Miss sau pentru vreo serbare "campeneasca" in miros de mici si bere, dar unde pentru muzica de calitate nu este niciodata loc si unde un album bun apare pe piata din ce in ce mai rar, unde sediile bancilor au acaparat cu nesat toate parterele blocurilor, un teatru independent este deja prea mult...

In 2005 Asociatia PERSONA, sprijinita de ROMTELECOM, a infiintat TEATRUL DESANT, primul spatiu-laborator de cercetare si experimente multidisciplinare din Bucuresti. DESANT abordeaza subiecte cu tematica sociala si se implica activ in problemele societatii contemporane.

In 2007, amintirea facturilor incarcate, convorbirilor la liniile erotice si mirosul salamului de soia revin in actualitate.
Proprietarul spatiului n-a dorit sa mai prelungeasca contractul. Fostul magazin de telefoane, unde a fost candva Teatrul Desant, va deveni din nou magazin.

La DESANT am cunoscut niste oameni extraordinari, care mi-au devenit prieteni. La DESANT am gasit in sfarsit exprimarea unei adevarate culturi "alternative" si chiar mai mult decat cautam. DESANT putea fi cel mai bun loc in care propriile mele proiecte ar fi putut prinde viata.



Reactiile nu au intarziat sa apara. In Jurnalul National, Pompiliu Kostas Radulescu vorbeste despre "Cum se moare cu teatrul pe fir". In 24 FUN, "Magazin. Teatru. Magazin"
de Robert Balan si Bianca Boitan. Articol de Voicu Radescu. Doua articole care va vor povesti foarte multe despre toata viata scurta (de pana acum), dar atat de incarcata si plina de realizari a DESANT-ului, despre implicarea emotionala si tot frumosul care s-au tesut in jurul lui in acesti doi ani.


No comments: