Thursday 6 September 2007

A murit Luciano Pavarotti!



Celebrul tenor italian Luciano Pavarotti a murit. Anuntul a fost facut de catre mnagerul tenorului in aceasta dimineata la ora 6, ora Romaniei.

Potrivit Reuters, impresarul tenorului, Terri Robson, a trimis agentiei britanice de presa un SMS, in primele ore ale zilei, prin care a anuntat ca "Luciano Pavarotti a murit in urma cu o ora".

"Maestrul a purtat o indelungata si grea batalie impotriva cancerului la pancreas, care, in cele din urma, i-a luat viata. In nota care i-a definit intreaga viata si activitate, el a pastrat o atitudine pozitiva pana la sfarsit, cand a sucombat ultimelor stadii ale bolii", a spus managerul.

Luciano Pavarotti era considerat "cel mai mare tenor al lumii". Cu o voce de exceptie, una dintre cele mai indragite ale secolului, Pavarotti a stiut sa se impuna pe scenele cele mai prestigioase ale lumii, de la Scala de Milano pana la Metropolitan Opera din New York. Cu silueta sa masiva, superba sa barba neagra si zambetul sau stralucitor, Pavarotti a cucerit milioane de oameni.

Marele tenor a inceput un ultim turneu mondial in 2004, pe care l-a intrerupt insa, in iulie 2006 pentru a se opera de cancer la pancreas, informeaza NewsIn.

Sursa: 9 Am, 6 septembrie 2007
Foto: www.daz.com

No comments: