Thursday 18 October 2007

EURO 2008

Dupa 8 ani de la ultima participare (EURO 2000), nationala de fotbal a Romaniei se califica din nou la un turneu final, Campionatul European de Fotbal din 2008 din Austria si Elvetia. Dupa o victorie "istorica" impotriva Olandei (1-0 la Constanta) si 0-2 in Luxemburg, plus un egal al Bulgariei la Tirana (1-1), selectionata condusa de Piturca este deja calificata la turneul final, inaintea terminarii ultimului meci din "drumul" spre EURO.


Poate nici nu mai stim sa ne bucuram prea bine...Poate uitasem, fiind obisnuiti sa fim mereu prezenti la Europene si Mondiale...Poate uitasem, obisnuindu-ne cu ratarea lor din ultimii ani. Felicitari lui Piturca si modului in care a reusit sa construiasca aceasta echipa! Felicitari baietilor, pentru ca au ajuns cred la acea maturitate fotbalistica fara de care mai greu faci fata cu succes in "lumea buna" a sportului-rege!

Parca si uitasem vremurile cand completam albume intregi la fiecare turneu final, cand stiam deja pe de rost fiecare jucator de pe fiecare poza...Cand aveam programele copiate in alb-negru si coloram tricolorul Romaniei...Cand se iesea in strada pana noaptea tarziu dupa fiecare reusita (imi amintesc acum si ce noapte a fost in Fagaras cea dupa victoria cu Anglia, cand fagaraseanul Ganea a dat golul decisiv). La cat mai multe bucurii!


Bravo!!! ROMANIA! ROMANIA! OLE-OLE-OLE!



P.S. Imaginea zilei pe site-ul UEFA: nationala bucurandu-se dupa victoria cu Olanda

No comments: