Sunday 11 November 2007

Fast food makes you slower

Daca simpla idee de a lua masa la McDonald's imi scade automat pofta de mancare si nu e niciun risc de ingrasare, reclamele lor compenseaza pe de alta parte. Noua gaselnita McDonald's, care ma amuza copios, este campania pe care as numi-o "McDonald's 100 natural". Serios??? 100% carne macra de vita, 100% piept de pui, 100% salata proaspata etc...O fi, nu zic, doar ca toate aceste ingrediente, ajunse in bucatariile Mc, numai sanatoase nu mai sunt! Ar putea deveni fara probleme 100% cancerigen si lista ar putea continua.

Problema e ca acest tip de reclame inca mai prind la noi. Problema e ca inca este considerat trendy sa mananci la Mc si pusti de 12-14 ani se imbulzesc dupa ce ies de la scoala in primul restaurant cu
M aurit care le iese in cale. Problema e ca parintii inca isi mai duc copiii sa manance acolo. Pe cine pacalesc reclamele astea cu 100% natural? Uite ca in Romanica anului de gratie 2007 mai pacalesc pe multi (Si fara d-astea ca reclama nu spune pe bune, ca si consumatorul devine partas la "poveste" si o accepta daca vrea...aici am trecut de deja de faza aia). Ca prin multe state occidentale, alea la care mai tanjim noi si spre care ne indreptam mana de lucru ieftina, nu mai vor sa auda de McDonald's, e alta poveste si nu e a noastra. Ne-am bucurat in general sa luam chestiile "naspa" de la ei si apoi am zambit multumiti. Si ei la fel!


Daca aveti timp, aruncati o privire pe cartea lui George Ritzer - McDonaldizarea societatii. O sa va povesteasca multe despre oamenii clovnului Roland.

Intre timp, o banateanca stabilita prin Germania, cu numele de scena Miss Platinum, face valuri (:D) pe posturile de muzica occidentale si pe YouTube. I am Romanian, I like to eat spune ea intr-o melodie simpatica si foarte politically corect. Oricum, ai grija Miss Platinum, femeile supraponderale nu trebuie sa se simta prea bine in pielea lor, ca se duce de rapa toata industria aparatelor si medicamentelor de slabit, ca sa nu mai zic de toate ramurile conexe, de reviste, de imagine si...Stii cati bani sunt pe acolo? Oricum, o schimbare "strategica" de registru de la romanul infractor la romanul gurmand, nu? Hmm... Tipa presteaza foarte bine si live si daca nu auzi dialogurile de inceput, ai paria ca e vreun nou hit made in USA.






Sa ne grabim incet ardeleneste si sa nu ne ia gura pe dinainte! Miscarea Slow Food, acum si in Romania!

2 comments:

Anonymous said...

Uneori ma gandesc cu groaza ca o sa am copii si voi fi nevoita sa ii duc la McDonald's.

Razvi said...

Nu inteleg de ce "vei fi nevoita" sa ii duci la McDonald's? Nu sunt destule alte alternative?