Thursday 26 February 2009

Cine se crede Tepes?

Primesc ieri pe numarul de pe Cosmote acest mesaj (de 2 ori):

Felicitari!Cosmote te-a desemnat castigator al premiului cel mare in valoare de 20.000€.Pt detalii contactati operatorul la nr.0764064631.Cosmote/Premii


Clar, teapa!
In primul rand ca nu jucasem la niciun concurs.
In al doilea rand modul cum era scris mesajul, vedeti atat forma, cat si fondul. Am postat mesajul exact cum l-am primit.
In al treilea rand - probabil cel mai important - numarul de pe care era trimis mesajul. Cand primesc de obicei mesaje de la Cosmote, sunt semnate "COSMOTE@" si trimise de la "Centru mesaje: +40766000510".

Bun, acum vine partea si mai interesanta. Dupa mesaj imi apare, ca dupa orice mesaj, Expeditorul. In cazul de fata, desigur +4764064631. Insa continui si la urmatorul scroll imi apare deja cunoscutul "Centru mesaje: +40766000510". Ceea ce ma face sa banuiesc ca cei care isi incearca norocul cu astfel de tepe sunt fie in cardasie cu Cosmote, fie lucreaza la Cosmote, fie si -au bagat nasul prin baza de date a acestora, fara sa le dea de veste. De altfel pentru toate mesajele pe care le trimit ar trebui sa aiba o baza de date, presupun ca nu le dau asa la nimereala.

Daca pana aici aveti alta parere, astept comentarii.

Am aflat mai apoi si de alte asemenea cazuri. Daca nu va enervati prea tare si aveti curiozitate sa sunati inapoi, procesul se desfasoara in 2 pasi. Primul pas: vi se cere sa comunicati numarul la care ati primit mesajul. Pasul al doilea: vi se solicita datele personale sau va indruma sa cumparati o cartela de reincarcare si sa comunicati in cat mai scurt timp codul de reincarcare.

Daca puneti intrebari firesti, de exemplu de ce ii mai trebuie datele personale - daca este operator al trebui sa le detina deja - sau deveniti reticenti la presupusul concurs, asa-zisul operator inchide imediat.

Am gasit intr-un cotidian local declaratiile unui reprezentant Cosmote cu privire la aceasta situatie. Le reproduc aici: “Nimeni nu poate câstiga un concurs la care nu s-a înscris. Astfel de mesaje nu vin din partea Cosmote. Nu exista un concurs la care clientii sa poata câstiga 20.000 de euro. Daca ar fi un astfel de concurs evident ca acesta ar fi fost promovat în presa. Clientii nostri nu trebuie sa îsi comunice datele personale. De asemenea, nu trebuie sa cumpere cartele si sa comunice codurile de reîncarcare. În cazul în care primiti un astfel de mesaj cel mai bine este sa luati legatura cu serviciul clienti sau sa ne comunicati acest lucru prin posta, fax sau mail, în cazul în care ati sunat la numarul de la care ati primit mesajul sa ne detaliati si continutul convorbirii”.
*declaratii preluate de aici








3 comments:

Radu Jiga said...

...adica cosmote sucks!!!
...iti bati capul cu tampenii si cu un operator de telefonie de kko...

Mili said...

..si nu numai,. se intampla si la orange, unde e exact aceeasi treaba ! mi s0a intamplat odata sa primesc si un mesaj in care ma anunta ca am castigat un premiu de la Flamingo!! si eu nici nu am trecut pe acolo. dar m-am prins din prima pentru ca era gramatica de kko :"V-a rugam sa sunati sa confirmati..." caman!

KenGarage said...

Orice numar de cosmote are acelasi centru de mesaje.
Cum sa fie mana in mana cu cosmote?
Ala de unde ti-a trimis mesajul e un simplu numar de cosmote ca si toate numerele.